Kohdepoistojärjestelmät

Medicvent anestesia-ja savukaasujen kohdepoistojärjestelmä.

Leikkaussalin henkilökunnan väsymykseen ja lisääntyneeseen päänsärkyyn on pääasiallisena syynä työskentelytilojen huono ilmanlaatu. Yleinen uskomus, että riittävän hyvä ilmanvaihto ja suodattimet poistavat huoneilmaan vuotavat kaasut, on väärä. Esimerkiksi ilokaasu N2O, ei suodatu, vaan se palaa ilmankierron mukana takaisin leikkaussaliin.

Suomen työturvallisuuslainsäädäntö on antanut täysin selkeät säännöt anestesia-aineiden päästörajoista (920/92).

Yli 30 vuoden tutkimus- ja kehitystyön tuloksena Medicvent – kohdepoistojärjestelmästä on rakennettu erittäin monipuolinen ja tehokas sisäilman puhdistaja.  Medicvent on ratkaisu kaikkiin huoneilman epäpuhtauksiin. Se on kokonaisvaltainen keskuspuhallin omine poistokanavineen ja se on tärkeä osa sairaalan ilmavaihtojärjestelmää. Medicvent – maskit ja -letkustot – ym. tarvikkeet toimivat kohdepoistossa kaikkein vaativimmissakin työskentelymuodoissa.

 

Käyttömuodot

  • Anestesiakäytössä; kaksoismaski, heräämö käytössä ja välittömästi paikalliskäytössä, kuten anestesiakoneen ylijäämäkaasujen poistossa.
  • Diatermiasavujen ja hajujen muodostuminen aiheuttaa myös terveysriskin. Poisto suoraan kohteesta, veitseen asennettavan kädensijan kautta.
  • Kipsipölyn
  • Kemikaalit
  • Inhalaatiossa annettavat lääkevalmisteet

Medicvent kohdepoistopuhaltimet on valmistettu ISO 16571 standardin mukaisesti, Standardi määrittää lääkinnällisten laitteiden synnyttämien savukaasujen hallintaa.